close

Contact rapid

Terra Dinamic ofera tehnologie de epurare avansata in intreaga lume, de la planificarea proiectului pana la serviciile post-vanzare.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  PROCEDEUL MECANIC

  Treapta mecanica

  In treapta primara sunt inlaturati poluanti precum particule de dimensiuni mari si solide in suspensie sau sedimentabile.

  PROCEDEUL MECANIC

  Treapta mecanica

  In treapta primara sunt inlaturati poluanti precum particule de dimensiuni mari si solide in suspensie sau sedimentabile.

  Retinerea particulelor

  Retinerea particulelor de dimensiuni mari se realizeaza prin intermediul gratarelor, filtrelor statice sau rotative, iar eliminarea particulelor in suspensie este efectuata prin instalatia de flotatie. Instalatia de flotatie permite si un tratament chimic, ceea ce presupune un adaos de coagulat si/sau floculant.

  Apele epurate intr-o statie de epurare trebuie sa respecte anumite normative, dupa cum urmeaza:

  • NTPA 002 – efluentul poate fi deversat la reteaua de canalizare
  • NTPA 001 – efluentul poate fi deversat intr-un emisar

   

  STATIA DE EPURARE APE UZATE

  SITARE

  Gratarele rare si dese – retin corpurile grosiere plutitoare aflate in suspensie in apele uzate.

  Pentru detalii si explicatii vezi fisele tehnice:

  DEZNISIPARE

  Aceasta instalatie este un deznisipator longitudinal sau conic aerat. Procesul de decantare nisip este facilitat prin insuflare de aer. Nisipul depus pe fundul deznisipatorului este evacuat gravitational, prin pompare sau cu ajutorul transportoarelor elicoidale.

  • Decantoarele sunt constructii in care se sedimenteaza cea mai mare parte a materiilor in suspensie din apele uzate. Decantoarele primare sunt longitudinale sau circulare si asigura stationarea apei timp mai indelungat, astfel ca se depun si suspensiile fine. Se pot adauga in ape si diverse substante chimice cu rol de agent de coagulare sau floculare, uneori se interpun si filtre.
  • Spumele si alte substante flotante adunate la suprafata se retin si inlatura, iar namolul depus pe fund se colecteaza si inlatura din bazin (de exemplu cu lame racloare sustinute de pod rulant) si se trimite la metantancuri.

  SEPARARE GRASIMI

  Separatoarele de grasimi sau bazinele de flotare au ca scop indepartarea din apele uzate a uleiurilor, grasimilor si, in general, a tuturor substantelor mai usoare decat apa, care se ridica la suprafata acesteia in zonele linistite si cu viteze orizontale mici ale apei. 

  Alte echipamente: 

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.