close

Contact rapid

Terra Dinamic ofera tehnologie de epurare avansata in intreaga lume, de la planificarea proiectului pana la serviciile post-vanzare.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

    Nume (obligatoriu)

    E-mail (obligatoriu)

    Telefon (obligatoriu)

    Observații

    DEZINFECTIA APELOR UZATE

    Treapta Biologica

    Epurarea tertiara are rolul de a realiza inlaturarea poluantilor si a asigura dezinfectia apelor

    DEZINFECTIA APELOR UZATE

    Treapta Biologica

    Epurarea tertiara are rolul de a realiza inlaturarea poluantilor si a asigura dezinfectia apelor

    SCOPUL TREPTEI BIOLOGICE

    Treapta biologica de epurare are ca scop indepartarea substantelor solide organice nesedimentabile (dizolvate sau coloidale), precum si stabilizarea materiilor organice din namoluri. Totodata se propune reducerea nutrientilor pe bază de azot si fosfor.

    Procedeele de epurare biologica folosesc una doua grupe de microorganisme: aerobe sau anaerobe.

    • Microorganismele anaerobe se folosesc in procesele de fermentare a nămolurilor si la stabilizarea unor ape uzate industriale concentrate.
    • Microorganismele aerobe sunt utilizate in mod curent in epurarea majoritatii apelor uzate cu caracter predominant organic – compusi pe baza de carbon, azot sau fosfor – si pentru stabilizarea anumitor categorii de namoluri

    Procesul tehnologic de epurare biologica

    Procesul tehnologic de epurare biologica poate fi reprezentat in doua modalitati:

    • Prin cultura microorganismelor noi dispersate in intregul volum al reactorului de epurare (se inmulteste generic „namolul activ”)
    • Prin cultura noilor microorganisme pe un suport (presupune dezvoltarea culturii in film (pelicula) biologic, iar procesul se desfasoara in constructii cu filtre biologice speciale)
    Considerand necesarul de oxigen pentru dezvoltarea culturilor de bacterii organo-fagiste se regasesc doua tipuri de procese tehnologice pentru epurare biologica:

    • Proces aerob – utilizat preponderent pentru indepartarea poluantilor din apele uzate
    • Proces anaerob – aplicat la prelucrarea namolurilor fermentate si la epurarea apelor uzate foarte concentrate in poluanti

     

    REACTOR BIOLOGIC SECVENTIAL

    SBR (sequencial batch reactor – reactor biologic cu alimentare secventiala) este o statie de epurare care asigura o calitate a apei epurate ce permite evacuarea acesteia in orice receptor natural. Aici are loc degradarea biologica a apei uzate intr-un singur reactor care functioneaza in regim temporal ciclic, cu faze diferite, consecutive.  

    Ciclul de functionare al statiei de epurare SBR

     

    EPURARE BIOLOGICA TIP LINIE

     

    Vezi alaturata schita tehnica a epurarii biologice tip linie.

     

    TREAPTA BIOLOGICA CU SUPORT BIOMEDIA

    • Procesul de epurare are ca principiu de baza dezvoltarea si fixarea unor cantitati foarte mari de microorganisme pe un suport format din corpuri mici din plastic puse in miscare de un sistem de aerare.
    • Datorita miscarii permanente, aceste corpuri formeaza un mediu necolmatabil si autocuratitor. 
    • Aceasta tehnologie de epurare nu necesita adaos de substante chimice, microorganismele care se dezvolta in statie hranindu-se cu materiile organice prezente în apa uzata menajera.

    EPURARE CU MEMBRANE

    • Sistemele compuse din bioreactoare cu membrane MBR sunt utilizabile pentru tratamentul apelor municipale si industriale si constituie o tehnologie care poate asigura calitatea stabila a apei prin combinarea procesului biologic cu cel de microfiltrare prin indepartarea bacteriilor prezente in apa. 
    • Apa tratata este calitativa si nu prezinta solide in suspensie, bacterii si virusi.

    EPURARE CU BIOROTOR

    • Procesul tehnologic consta din rotirea cu viteza redusa a unor discuri confectionate dintr-un material plastic composit, conectate la un arbore transversal amplasat orizontal, actionat de un motoreductor. 
    • Biomedia (microorganismele necesare epurarii apei uzate) se va acumula si se va dezvolta utilizand ca suport biodiscurile.
    • Aceste microorganisme vor primi oxigenul necesar atunci cand biodiscul, prin rotire, va fi la suprafata apei, iar in submersie vor metaboliza poluantii din apa uzata, proces in urma caruia rezulta dioxid de carbon si apa epurata.
    • Dupa indepartarea substantelor organice si a nutrientilor, apa uzata trece în faza finala (in tancurile de decantare), unde namolul se depune la baza modulului iar apa tratata este condusa prin intermediul unei conducte catre instalatia de dezinfectie, eventual filtrare si apoi in emisar.

    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.