close

Contact rapid

Terra Dinamic ofera tehnologie de epurare avansata in intreaga lume, de la planificarea proiectului pana la serviciile post-vanzare.

close

Formular cerere ofertă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.

  Nume (obligatoriu)

  E-mail (obligatoriu)

  Telefon (obligatoriu)

  Observații

  Treapta Avansata

  Dezinfectia apelor uzate

  Treapta Avansata

  Dezinfectia apelor uzate

  DEZINFECTIA APELOR UZATE

  • Epurarea tertiara are rolul de a realiza inlaturarea poluantilor si a asigura dezinfectia apelor.
  • Este necesara pentru indepartarea unor produsi precum: compusi organici volatili, detergenti, materii organice refractare, compusi biologici, produse industriale si bacteriologici.
  • Epurarea tertiara poate fi mecanica, biologica, chimica sau combinata si are capacitatea de a asigura apelor o calitate superioara corespunzatoare standardelor pentru apele uzate epurate.
  • Se poate desfasura prin intermediul unor tehnologii clasice precum filtrarea sau alte tehnologii precum absorbtia pe carbune activ, precipitarea chimica etc.
  • Dezinfectia apelor uzate poate fi facuta prin procedee fizice sau chimice, cele mai utilizate tehnologii de dezinfectie fiind Clorinarea sau Sterilizarea cu UV.

  Clasificarea echipamentelor in functie de metoda adoptata si tipul dezinfectantului utilizat:

   

  SISTEME UV

  Dezinfectarea apei prin utilizarea razelor UV se regaseste frecvent in procesele de tratare a apelor potabile, respectiv epurare a apelor uzate menajere. Apele epurate si lipsite de suspensii sunt dirijate prin reactorul UV unde microorganismele ramase in apa sunt dezactivate.

  Dezinfectia cu UV este o metoda eficienta utilizata pentru a elimina microorganisme sau eventuali patogeni din apa inainte ca aceasta se fie deversata in emisar.

  ►Sisteme UV:

  GENERATOARE DE OZON

  Ozonul, considerat unul dintre cei mai puternici dezinfectanti si oxidanti si de aceea este des utilizat in procesele de tratare a apelor. Prezinta capacitatea de eliminare a microorganismelor cu care intra in contact (ex: bacterii, virusi, ciuperci de mucegai, etc.).

  Generatoarele de ozon sunt instalatii care produc ozon din aer sau oxigen, neavand nevoie astfel de niciun alt reactiv pentru procesul de dezinfectare/oxidare.

  ►Generator de Ozon:

  CLORINAREA APEI

  Acest procedeu se bazeaza pe dozarea cu Hipoclorit de Sodiu (NaOCl) pentru tratarea apei, avand proprietati dezinfectante si o actiune de durata.

  Hipocloritul se introduce in apa prin intermediul pompelor de dozare, care pot sa efectueze un dozaj constant. Cantitatea dozajului se efectueaza pe baza debitului de apa care trece prin instalatie sau in functie de valoarea concentratiei de clor rezidual din apa.

  ►Sistem de clorinare:

   

  Contact Icon
  expand_less
  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.