Terra Dinamic ofera tehnologie de epurare avansata in intreaga lume, de la planificarea proiectului pana la serviciile post-vanzare.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab cupiditate dignissimos doloremque eligendi necessitatibus omnis.
EPURAREA APELOR UZATE inglobeaza un ansamblu de masuri si procedee prin care cantitatile de impuritati chimice sau microbiologice sunt diminuate astfel incat apa rezultata sa poata fi varsata intr-un bazin receptor fara sa ii dauneze din punct de vedere calitativ.
O statie de epurare este reprezentata prin doua categorii de ape uzate:
• Influentul reprezinta apele uzate intrate în stația de epurare.
• Efluentul reprezinta apa uzata epurata evacuata de statia de epurare sau de o treapta de epurare.
Epurarea apelor uzate (influentului) poate fi realizata in mai multe etape:
• Epurare primara – procedee mecanice
• Optional, anterior procedeelor biologice, poate fi incadrata tratarea chimica (inlaturarea poluantilor prin procese chimice fizico-chimici)
• Epurare secundara – procedee biologice
• Epurare tertiara – dezinfectie
Epurarea chimica are un rol important in indepartarea continutului impurificator al apelor reziduale si este un factor-cheie in indepartarea contaminantilor.
Aceast procedeu are loc in unitati de flotatie sau in decantoare primare si realizeaza flocularea cu polielectrolit si corectie a pH-ului (daca este cazul).
Se asigura reducerea fosforului, a materiilor in suspensie, a carbonului (CCO-Cr, CBO5 ) si partial a azotului, rezultand obtinerea unor conditii uniforme din punct de vedere chimic si incarcari minime in poluanti astfel incat scade necesarul de oxigen in treapta biologica.
Indepartarea prin decantare a flocoanelor formate este necesara intrucat acestea ar putea impiedica desfasurarea proceselor de oxidare biochimica prin blocarea suprafetelor de schimb metabolic a biocenozei.